2008
01.14

Вярно събитието, за което пиша беше отдавна, вярно много се изписа, много неща се случиха, но отношението на българските инвеститори не се е променило от тогава изобщо.

Става въпрос за протеста на природозащиците (защото другите хора не ги интересува) против доста съмнителното изграждане на новия комплекс “Супер Паничище” в Рила над Сапарева баня. Отново както и при Банско става въпрос за безпощадното експлоатиране


Багери стръвници нападнаха Рила

на българската планина. В този случай е Рила. Нима трябва да допуснем да се случи това, което се случва в момента на Пирин. Както всички знаем, Банско е един отвратителен курорт, с исключително ниско ниво на обслужването, и изключително високо ниво на точене на туристите, с завишено убиване на репутацията на България и с много изсечени гори. Е да вярно пистите са супер, защото планината е супер, обаче трябва ли по този начин да се съсипва всичко. Не говорим само за името на страната, но и за природата. Бе тъпчо, кой му пука за природата, виж кви кинти падат. Падат ама за кого. Определено не и за местните жители, които се исправят срещу протестиращите без изобщо та имат представа, че само ги използват и после ще ги “изхвърлят”.

На 13 и 14 октомври 2007, се проведе протест пред х.Пионерска и в околността, където се започва строежа на нова лифт станция. Хижарите бяха доста настървени срещу нас, въпреки че според мен точно те ще пострадат най-вече. Завоалираният фалшв кмет на Сапарева баня, се държа културно, но изключително нагло. Въпреки, че заради него


протестиране пред голям багер

общината вече плати глоба. Пари които се удържат от народа. Така наречения кмет защитаваше пламенно частните интереси на компания регистрирана на Каймановите острови, а като народен избранник би трябвало да пази интересите на народа, които със сигурност не са в застрояването на национален парк Рила. А там както знаем е забранано да се строи. Защо трябва да превръщаме Рила в новия квартал на богатите, весто да бъде място за отдих и туризъм на всички хора.


част от съсипаната Рила


Призрачен багер дълбае недрата на Рила

1 comment so far

Add Your Comment
 1. Здравейте

  Каним ви да регистрирате блога си в блог класацията на България.
  Намерете подходящата за вас категория и се регистрирайте .
  Класацията приема само блогове .
  http://topblog24.com

  Поздрави Екипът на Топ Блог 24